Typer (toto) + joker + strefa czasowa

User avatar
DarioB
.
Posts: 345
Joined: Wed Apr 08, 2009 11:23 pm
Joomleague version: 2.0.x
Location: Gdańsk
Contact:

Typer (toto) + joker + strefa czasowa

Postby DarioB » Mon Aug 03, 2009 10:12 am

Panowie, czy dla typera (toto 1X2) można używać jokera? W zapleczu ustawiłem, że na 8 meczów w kolejce można obstawić 1 jokera, podałem ile punktów i teraz mam zagadkę.
Wchodzę do obstawiania wyników a tu nie ma gdzie obstawić jokera. Jest tylko przy każdym meczu wybór [remis, zwycięstwo gospodarzy, zwycięstwo gości]
Jakaś podpowiedź?
I jeszcze tylko podpowiedzcie czy dobrze rozumiem pojęcie "jokera". Zakładam, że osoba typująca może typować jeden (lub więcej w zależności od ustawień) mecz w kolejce z jokerem. Czyli jak go trafi to dostaje ekstra punkty, a jak nie (też w zależności od ustawionej punktacji) to dostaje punkty ujemne.

Czy się zapętliłem? ;)
Last edited by DarioB on Sat Aug 08, 2009 4:49 pm, edited 1 time in total.
Lechia.net & DarioB.net

User avatar
DarioB
.
Posts: 345
Joined: Wed Apr 08, 2009 11:23 pm
Joomleague version: 2.0.x
Location: Gdańsk
Contact:

Re:Typer (toto) + joker

Postby DarioB » Wed Aug 05, 2009 7:53 am

Podpowie ktoś?
Bo nie wiem czy tego jokera usuwać z opisu itp.

I przy okazji by nie zakładać nowego wątku czy są "Top Typowania"
W rankingu mi się wyświetlają ale nie kumam ich sensu:
http://lechia.net/index.php/component/option,com_joomleague/Itemid,/func,showTipRanking/mode,all/p,58/page,6/r,1/
Lechia.net & DarioB.net

User avatar
DarioB
.
Posts: 345
Joined: Wed Apr 08, 2009 11:23 pm
Joomleague version: 2.0.x
Location: Gdańsk
Contact:

Re:Typer (toto) + joker + strefa czasowa

Postby DarioB » Sat Aug 08, 2009 4:49 pm

By nie zakładać kolejnego wątku.
Czy można jakoś w JL zmienić strefę czasową?
Z tego co widzę zczytuje ona czas z serwera. W moim przypadku jest to "drobny" problem. Albo wynika z oporności admina albo po prostu nie może zmienić czasu (nie znam się na tym).
W Joomli sobie poradziłem robiąc strefę +2h ale jak mam w terminarzu wpisane właściwe godziny spotkań to wynik w typerze można edytować nawet po meczu. Help, help 
Lechia.net & DarioB.net

User avatar
benio07
.
Posts: 457
Joined: Fri Feb 08, 2008 9:24 am
Contact:

Re:Typer (toto) + joker + strefa czasowa

Postby benio07 » Mon Aug 10, 2009 5:05 pm

poszukaj jest na forum
Joomla 1.5.14 joomleague 1.505a

User avatar
DarioB
.
Posts: 345
Joined: Wed Apr 08, 2009 11:23 pm
Joomleague version: 2.0.x
Location: Gdańsk
Contact:

Re:Typer (toto) + joker + strefa czasowa

Postby DarioB » Mon Aug 10, 2009 5:18 pm

benio07 wrote:poszukaj jest na forum

Który z moich problemów? Bo męczę i męczę wyszukiwarkę i coś nie chce ciekawych rezultatów wyrzucić :)
Lechia.net & DarioB.net

User avatar
benio07
.
Posts: 457
Joined: Fri Feb 08, 2008 9:24 am
Contact:

Re:Typer (toto) + joker + strefa czasowa

Postby benio07 » Mon Aug 10, 2009 6:58 pm

Joomla 1.5.14 joomleague 1.505a

User avatar
DarioB
.
Posts: 345
Joined: Wed Apr 08, 2009 11:23 pm
Joomleague version: 2.0.x
Location: Gdańsk
Contact:

Re:Typer (toto) + joker + strefa czasowa

Postby DarioB » Mon Aug 10, 2009 7:10 pm


no a ja mam -12 :) Liczę zatem, że ustawienie na +2 rozwiąże mój problem ale to już podczas kolejnej kolejki ekstraklasy :)
Lechia.net & DarioB.net

User avatar
DarioB
.
Posts: 345
Joined: Wed Apr 08, 2009 11:23 pm
Joomleague version: 2.0.x
Location: Gdańsk
Contact:

Re:Typer (toto) + joker + strefa czasowa

Postby DarioB » Tue Mar 02, 2010 3:05 pm

Ponawiam zapytanie z pierwszego posta:

Panowie, czy dla typera (toto 1X2) można używać jokera? W zapleczu ustawiłem, że na 8 meczów w kolejce można obstawić 1 jokera, podałem ile punktów i teraz mam zagadkę.
Wchodzę do obstawiania wyników a tu nie ma gdzie obstawić jokera. Jest tylko przy każdym meczu wybór [remis, zwycięstwo gospodarzy, zwycięstwo gości]
Jakaś podpowiedź?
Lechia.net & DarioB.net


Return to “Polish”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron