Page 1 of 1

Kłopot z instalacją

Posted: Wed Sep 12, 2007 7:56 am
by mazuk
Witam, przeprowadzam upgrade zgodnie z instrukcją, ale za cholerę mi nie chce zainstalować wersji 0.90
Przy instalacji przerzuca mnie do strony startowej systemu. Czy to że chodze na mambo, przeszkadza w instalacji wersji 0.90????

Re: Kłopot z instalacją

Posted: Wed Sep 12, 2007 12:32 pm
by filkowka
witam, u mnie tez wystepuje problem z instalacja wersji 0.90. Wyskakuje taki komunikat:

Fatal error: Allowed memory size of 16777216 bytes exhausted (tried to allocate 86 bytes) in /var/www/sites/yoyo.pl/f/i/filkowka2/includes/domit/xml_domit_lite_parser.php on line 922

Mam nowozalozone konto, dodam ze wersja 0.87 instaluje sie poprawnie.

Re: Kłopot z instalacją

Posted: Fri Sep 14, 2007 11:37 am
by srwsio
http://dokumentacja.icenter.pl/index.ph ... nternetowe na dole strony znajduje się odpowiedź

Re: Kłopot z instalacją

Posted: Sat Sep 15, 2007 3:25 pm
by filkowka
Dzieki serdeczne, ze tez wczesniej tego nie znalazlem.

Re: Kłopot z instalacją

Posted: Wed Oct 17, 2007 9:59 am
by mazuk
Witam ponownie.

Niestety mimo zwiększenia pamięci wirtualnej do 16MB, dlaej nie pozwala mi zainstalować joomleagu v.091 .
Przy instalacji kompnentu, system po dłuższym wczytywaniu przeskakuje od razu do stroony startowej mambo, a plików na serwerze nie ma żadnych.

Może ktoś się także spotkał z tym problemem?

Re: Kłopot z instalacją

Posted: Thu Oct 18, 2007 8:55 am
by srwsio
Szczerze to pierwsze słyszę. Ale po kolei . Dziwny ten Twój błąd. Na Twoim miejscu zrobiłbym tak. Sprawdził czy przypadkiem nie masz pozostawionych żadnych plików od Joomleague na serwerze. Jak?
Po prostu wchodzisz do katalogu głÃƒÂ³wnego/administrator/components/ i tu sprawdzasz czy jest katalog z com_joomleague i
wchodzisz do katalog głÃƒÂ³wny/components/ i tutaj tez sprawdzasz.
Jeśli gdziekolwiek masz ten katalog to go usuwasz z całą zawartością. Teraz dopiero przystępujesz do ponownej instalacji joomleague. Mam nadzieję że mnie zrozumiałeś .

Re: Kłopot z instalacją

Posted: Thu Oct 18, 2007 8:59 am
by mazuk
W 100% i tak też wcześniej robiłem i dalej wyskakuje to samo.
Nie wiem, czy moze nie jest to spowodowane iż w bazie danych zostają wpisy.
Ale nie chce misię tego usuwać, bo potem trochę pracy i dlatego pierw się pytam