Strefa czasowa - problem

Moderator: comraden

royal
.
Posts: 22
Joined: Thu May 14, 2009 8:45 pm
Joomleague version: 2.0.x

Strefa czasowa - problem

Postby royal » Fri Jul 26, 2013 11:34 am

Witam!

PROBLEM:
Do godzin meczów podanych w terminarzu dodaje mi +2 godziny.
Np. Ustawiam w terminarzu godz. 15:00 - na stronie wyświetla się 17:00.

PODEJRZENIA:
Przyczyną może być to, że w ustawieniach projektu JL mam strefę czasową Amsterdam (screen).
Image
Niestety mimo, że zmieniam na strefę czasową Warszawa (Warsaw) i zapisuję to projekt pozostaje przy strefie czasowej Amsterdam.
Przy tworzeniu nowego projektu i wyborze strefy czasowej Warszawa jest to samo - ustawia się Amsterdam i nie da się zmienić :bash:

PYTANIE:
W którym miejscu w bazie danych (czy też innym) można to zmienić np. ręcznie?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc! :thx:

User avatar
benio08
.
Posts: 496
Joined: Wed May 05, 2010 11:00 am
Location: Poland
Contact:

Re: Strefa czasowa - problem

Postby benio08 » Fri Jul 26, 2013 11:57 am

Wykonaj skrypt Zaplecze->Joomleague->Administracja-jl_update_db_tables.php
bedziesz mógł zmienic strefę czasową . Poza tym problem ze zmiana stref jes znany i ciągle nie jest ostatecznie rozwiazany
Jomla 2.5.8 last joomleague revision

royal
.
Posts: 22
Joined: Thu May 14, 2009 8:45 pm
Joomleague version: 2.0.x

Re: Strefa czasowa - problem

Postby royal » Fri Jul 26, 2013 12:34 pm

benio08 wrote:Wykonaj skrypt Zaplecze->Joomleague->Administracja-jl_update_db_tables.php
bedziesz mógł zmienic strefę czasową .
Pomogło - można zmienić i zapisać strefę czasową w projekcie JL, ale niestety NIC to nie daje bo nadal mam +2 godz. do czasu rozpoczęcia meczu w terminarzu :(
Te moje +2 godz. spowodowane są pewnie ustawieniami czasu serwera w ustawieniach Joomli, bo gdy tam zmienię tam strefę czasową zmieniają się również godz. meczów w terminarzu JL.
Niestety nie mogę tego skorygować tym ustawieniem bo wtedy zmienia się godzina np. w Aktualnościach itp.

benio08 wrote:Poza tym problem ze zmiana stref jes znany i ciągle nie jest ostatecznie rozwiazany
Może masz wiedzę nt. bazy danych i miejsca w tabelach JL, w którym mógłbym to ręcznie skorygować np. "...-2"?

User avatar
benio08
.
Posts: 496
Joined: Wed May 05, 2010 11:00 am
Location: Poland
Contact:

Re: Strefa czasowa - problem

Postby benio08 » Fri Jul 26, 2013 2:14 pm

tabela #_joomleague_project tu masz pozycję serveroffset i timezone możesz w tych ustawieniach pokombinować
Jomla 2.5.8 last joomleague revision

royal
.
Posts: 22
Joined: Thu May 14, 2009 8:45 pm
Joomleague version: 2.0.x

Re: Strefa czasowa - problem

Postby royal » Mon Jul 29, 2013 9:52 am

benio08 wrote:tabela #_joomleague_project tu masz pozycję serveroffset i timezone możesz w tych ustawieniach pokombinować
Niestety żadnych zmian :( Zmiana wpisu w tabeli, którą podajesz nic nie daje.
Może jakaś podpowiedź, który plik generuje terminarz na stronie i może w nim od jakieś "zmiennej/danej" (której?) biorącej czas serwera odjąc te moje 2 godz.
Np.:

Code: Select all

echo $xxx-2;

User avatar
benio08
.
Posts: 496
Joined: Wed May 05, 2010 11:00 am
Location: Poland
Contact:

Re: Strefa czasowa - problem

Postby benio08 » Mon Jul 29, 2013 3:01 pm

Jomla 2.5.8 last joomleague revision

royal
.
Posts: 22
Joined: Thu May 14, 2009 8:45 pm
Joomleague version: 2.0.x

Re: Strefa czasowa - problem

Postby royal » Tue Jul 30, 2013 7:38 am

benio08 wrote:Sprawdź to rozwiazanie
http://bugtracker.joomleague.at/issues/1690
Pomogło! Dzięki benio08 :thx:

ROZWIĄZANIE

Edytuj: components/com_joomleague/helpers/html.php. 44 Linia jest taka:

Code: Select all

$matchTime = JHTML::date($game->match_date,$overallconfig['time_format']);
Zmień na:

Code: Select all

$matchTime = JHTML::date($game->match_date,$overallconfig['time_format'],'UTC');

CC
.
Posts: 33
Joined: Fri Jun 14, 2013 3:11 pm
Joomleague version: 2.0.x

Re: Strefa czasowa - problem

Postby CC » Tue Aug 13, 2013 8:05 am

dobra wskazówka, mi też to pomogło.


Return to “pl-PL”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron