SOLVED: help with events, please.

This is the General Board for JoomLeague Questions!
lasarka
Newbie
Posts: 7
Joined: Mon Jan 12, 2009 1:16 pm

SOLVED: help with events, please.

Postby lasarka » Mon Jan 12, 2009 1:22 pm

I create an event, I attached it to player positions, but then, when I want to add it on the match report, the event list is empty. What step am I missing? Please, I need your help on this subject!

Thanks in advance for your attention.


Pic related, event box is empty.

[gelöscht durch Administrator]
Last edited by lasarka on Tue Jan 20, 2009 1:47 pm, edited 1 time in total.

User avatar
julienV
Joomleague Core Developer
Joomleague Core Developer
Posts: 2016
Joined: Tue Jun 19, 2007 9:27 am
Location: France
Contact:

Re: HELP WITH EVENTS, PLEASE!!!

Postby julienV » Mon Jan 12, 2009 5:16 pm

add the position to the project.
You can hire me, I'm a Joomla professional freelance developer.
Please contact me at jlv@jlv-solutions.com
NO PM, please use email !

Virtual Llama
Newbie
Posts: 5
Joined: Mon Jan 12, 2009 4:51 pm

Re: HELP WITH EVENTS, PLEASE!!!

Postby Virtual Llama » Mon Jan 12, 2009 5:44 pm

julienV wrote:add the position to the project.


That works for starting lineup but not for events... there is no option to add events to the project. I have the same problem!

lasarka
Newbie
Posts: 7
Joined: Mon Jan 12, 2009 1:16 pm

Re: HELP WITH EVENTS, PLEASE!!!

Postby lasarka » Tue Jan 13, 2009 12:35 am

julienV wrote:add the position to the project.


Thanks Julien! That was just the missing part!  :rolleyes:

MR.T
.
Posts: 45
Joined: Wed May 02, 2007 9:46 am
Location: Fredrikstad
Contact:

Re: HELP WITH EVENTS, PLEASE!!!

Postby MR.T » Sun May 10, 2009 9:12 am

julienV wrote:add the position to the project.

How do I do that?

BR
MR.T
Homepage: http://www.fredrikstadfk.no
Joomleague version: 0.93
Joomla version: 1.0.15

MR.T
.
Posts: 45
Joined: Wed May 02, 2007 9:46 am
Location: Fredrikstad
Contact:

Re: SOLVED: help with events, please.

Postby MR.T » Sun May 10, 2009 12:15 pm

I found the solution by myself. It was in the thread above, but I did not understand it.

If there are more than me outside ther - not knowing how to do this - here is the explanation:

  • In backend for Joomleague- click on Events and add the events you like. The events you add here are pretty much like players - which can be used in a lot of sesons. The events too can be used in project- but you have do asign them
  • Chose the project you would like to change the events for
  • Then click on Positions - There you see all the player positions you have for the selected project. To the right of all the positions you have edit event.
  • Click on edit event on the different positions. Then you can add the events you have avaliable. :)

I should have understood it be reading the posts above, but I did not. Probably my fault, but if therer are anybody else wondering, perhaps the bulleted list above made it clearer :)

This looks like this on my page: http://www.fredrikstadfk.no/index.php?o ... Itemid=460 (added "selvmål" 0 "own goal"

Best Regards
MR.T
Homepage: http://www.fredrikstadfk.no
Joomleague version: 0.93
Joomla version: 1.0.15

davindersangha
.
Posts: 36
Joined: Sun May 03, 2009 11:57 pm

Re: SOLVED: help with events, please.

Postby davindersangha » Mon May 18, 2009 1:41 pm

I get errors. :\sassco.co.uk\wwwroot\football\administrator\components\com_joomleague\admin.joomleague.php on line 731

I am using JL with Joomla 1.5 installation.

davindersangha
.
Posts: 36
Joined: Sun May 03, 2009 11:57 pm

Re: SOLVED: help with events, please.

Postby davindersangha » Mon May 18, 2009 1:44 pm

Also notice in Joomla 1.5 the EDIT EVENTS link doesn't appear next to starting line ups section. I've noticed it works in Joomla 1.0

User avatar
Nick65
Newbie
Posts: 15
Joined: Fri Jan 25, 2008 7:51 pm

Re: SOLVED: help with events, please.

Postby Nick65 » Mon May 18, 2009 2:52 pm

The only thing I can think of is to make sure you have legacy mode enabled in J1.5. I am currently testing JL with J1.5 and the edit events links seem to be working fine. Hope this helps.
www.premiergamingleagues.com
Joomla 1.5.10
Joomleague 0.93b

davindersangha
.
Posts: 36
Joined: Sun May 03, 2009 11:57 pm

Re: SOLVED: help with events, please.

Postby davindersangha » Mon May 18, 2009 3:25 pm

Yeah, 1,5 Legacy is on. Apparently JoomLeague won't work if it isn't. It is. I'm gutted that no one's solved the errors. I have a Select.php error as well which is probably the cause of it, but no one seems to find a reply.

However, I have discovered the flexibility of the Wrapper today. I'm simply going to have a cut down template created in 1.0 and then use my wrapper to point to it. Obviously I have to log on to a separate Joomla installation to update results, but as long as it works (and eventually will be ported when a genuine 1.5 versions comes out) I'm reasonably pleased.

User avatar
timoline
Joomleague Core Developer, Donator
Joomleague Core Developer, Donator
Posts: 3331
Joined: Thu Mar 12, 2009 8:03 am
Contact:

Re: SOLVED: help with events, please.

Postby timoline » Mon May 18, 2009 4:39 pm

there are several ways to add events.
I prefer another way......where you can add the score.... there is a dropdown-menu to add events, lineup....
Joomla 1.5.x
Joomleague 1.5.....latest git version

davindersangha
.
Posts: 36
Joined: Sun May 03, 2009 11:57 pm

Re: SOLVED: help with events, please.

Postby davindersangha » Tue May 19, 2009 8:46 am

It still gives me the same error. I have now produced my set up within Joomla 1.0 and a wrapper.

You can see the section here:

http://www.sassco.co.uk/football/index. ... &Itemid=62

The menu items in the grey bar which are in a wrapper are RESULTS and LEAGUE TABLE. It seems reasonably seamless, although I encounter minor problems when someone clicks on to the match details magnifying glass in RESULTS. Sometimes the page doesn't expand to show the scores.

I'm getting there!

User avatar
timoline
Joomleague Core Developer, Donator
Joomleague Core Developer, Donator
Posts: 3331
Joined: Thu Mar 12, 2009 8:03 am
Contact:

Re: SOLVED: help with events, please.

Postby timoline » Tue May 19, 2009 8:56 am

:confused:

Which version of joomleague are you using?
Cause it's working over here with 0.93b and Joomla 1.5.10...
Joomla 1.5.x
Joomleague 1.5.....latest git version

davindersangha
.
Posts: 36
Joined: Sun May 03, 2009 11:57 pm

Re: SOLVED: help with events, please.

Postby davindersangha » Tue May 19, 2009 9:05 am

The latest one...

I get a select.php error in Joomla 1.5 when using Joomleague so assume that it's got something to do with it.

SteveB
.
Posts: 26
Joined: Sun Jul 20, 2008 4:28 pm

Re: SOLVED: help with events, please.

Postby SteveB » Tue May 19, 2009 9:22 pm

I am having the same problem despite following the instructions. If I choose Events on the matches page nothing happens. So I choose Details then 'Add Event' at the bottom. The player name appears in the dropdown but no Events it that dropdown. I wondered if you had to add the player to the line up first but (and I admit that I have not really looked into this yet) although there is a player listed in the box, there is only a 'Save' button and I don't know how to add him to the line-up.
Am running Joomla 1.5 in legacy mode.
Thanks
Steve

User avatar
timoline
Joomleague Core Developer, Donator
Joomleague Core Developer, Donator
Posts: 3331
Joined: Thu Mar 12, 2009 8:03 am
Contact:

Re: SOLVED: help with events, please.

Postby timoline » Tue May 19, 2009 9:40 pm

Joomla 1.5.x
Joomleague 1.5.....latest git version

SteveB
.
Posts: 26
Joined: Sun Jul 20, 2008 4:28 pm

Re: SOLVED: help with events, please.

Postby SteveB » Tue May 19, 2009 9:49 pm

I am pretty sure I have followed it properly.

Choose my project
Create Events ('Goal' and 'Started' for now)
Create Positions ('Forward' and 'Midfield')
Assign All Events to a position
Create Player
Assign Position to Player

Is there anything else I have missed that would make it work???
Thanks
Steve

davindersangha
.
Posts: 36
Joined: Sun May 03, 2009 11:57 pm

Re: SOLVED: help with events, please.

Postby davindersangha » Tue May 19, 2009 10:17 pm

Yeah I did all that in 1.0 and 1.5. It works in 1.0, but same old problem in 1.5.

SteveB
.
Posts: 26
Joined: Sun Jul 20, 2008 4:28 pm

Re: SOLVED: help with events, please.

Postby SteveB » Tue May 19, 2009 11:39 pm

All sorted!
I realised that to assign the positions you have to go to Project Name>Positions to assign them. Previously I was just clicking Positions under general data!

davindersangha
.
Posts: 36
Joined: Sun May 03, 2009 11:57 pm

Re: SOLVED: help with events, please.

Postby davindersangha » Tue Jun 16, 2009 10:01 am

Being brave, I have managed to use PHP MY ADMIN to export all the JoomLeague items from my 1.0 installation into my 1.5 installation. (I exported from 1.0 as REPLACE and not INSERT).

Shockingly, everything imported perfectly and the only glitch was an existing team appearing in my table for one league. I removed it completely, but lost the results in the process. However, I simply re-imported the export file and everything was fine and dandy!

The reason for importing was that I noticed Events seem to be working now, albeit with a few PHP error messages here and there.

One thing for sure is that if it does go tits up again, I'm confident of exporting back into my Joomla 1.0 installation and simply re-linking.

Will keep all posted once done.


Return to “JoomLeague Component, Version <= 0.93b”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron